Orzeźwiająca owsianka jabłkowo-miętowa
W mojej głowie głębi się wiele pomysłów na owsiankę. Jeden z nich mieliście okazję już poznać: klik. Dzisiejsza propozycja skierowana jest przede wszystkich do zwolenników orzeźwiających smaków oraz osób z kubkami smakowymi gotowymi na eksperymenty :). Jak zwykle, na początku zamieszczę fotolistę niezbędnych składników do wykonania jabłkowo-miętowej owsianki:
Przygotowanie:
Płatki owsiane zalewamy świeżym sokiem jabłkowym, po czym dodajemy listki mięty. Odstawiamy na ok. 15 min., tak by płatki mogły zmięknąć, a mięta zdążyła przegryźć się z sokiem. Bezpośrednio przed podaniem dodajemy suszone morele i pokrojonego w plasterki banana. Mieszamy wszystkie składniki, a na koniec przyozdabiamy owsiankę listkami mięty.
Mam nadzieję, że nie muszę Was dwa razy namawiać? :D
Ściskam :),
N.
7 komentarze
Pychotka ;)
OdpowiedzUsuńaż wypróbuję w najbliższym czasie, bo wygląda cudownie!!!
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńmmm, uwilbiam owsianki :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam owsianki ;)
OdpowiedzUsuńo joj, zjadło by się :p
OdpowiedzUsuńale pyssznie!!! Ja dzisiaj jadłam coś podobnego ale na sucho :D i z migdałami :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za każdy komentarz!:-)